Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Om-Nasjonalt-tolkeregister > Soknadsprosedyre

Søknadsprosedyre

Du kan søke om oppføring i Nasjonalt tolkeregister enten elektronisk eller på papir. IMDi oppfordrer deg til å søke elektronisk, fordi dette gjør søknadsbehandlingen enklere og raskere. I forbindelse med søknaden må du samtykke til at Nasjonalt tolkeregister behandler personopplysninger om deg.

Du må skrive under denne samtykkeerklæringen og sende den til IMDi sammen med kopier av andre relevante dokumenter for søknaden. Søker du i papirform, sender du inn alt samtidig. Ved bruk av det elektroniske søknadsskjemaet må dokumentene sendes inn separat - med vanlig post eller med e-post til tolkeregister@imdi.no.
 
Behandlingstiden regnes fra Nasjonalt tolkeregister har mottatt komplett søknad til avgjørelse er fattet. Hvor lang tid det tar å behandle en søknad vil variere og avhenger av hvor mange søknader som kommer inn samtidig, om alle opplysninger foreligger, samt om IMDi må gjøre mer omfattende vurderinger av søknaden. Anslagsvis kan det derfor ta fra 1 uke til 2 måneder å behandle en søknad. IMDi oppfordrer deg til å sørge for at alle opplysninger og papirer foreligger og er i orden når du sender inn søknaden.
 
Når søknaden er ferdigbehandlet vil du få brev om utfallet. Dersom du innvilges oppføring i registeret, vil du motta et brukernavn og passord slik at du kan logge deg inn på din profil. Her kan du lese og redigere utvalgte opplysninger om deg selv. Dersom oppføring i registeret ikke innvilges, vil du motta et brev med begrunnelse for avslaget, samt informasjon om muligheter for å søke på nytt. Du kan fremme en ny søknad så snart du kan dokumentere å ha utført de nødvendige kvalifiseringstiltakene.
 
Gå til tolkeportalens e-skjema
 
Last ned og fyll ut papirversjon av søknadsskjema 
 
Dokumentasjon


Sist oppdatert 26.06.2018
Publisert 03.11.2009

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet