Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Utvikling-av-nytt-nasjonalt-tolkeregister

Utvikling av nytt nasjonalt tolkeregister

IMDi har etablert et prosjekt som skal levere et nytt nasjonalt tolkeregister og ny tolkeportal.

Prosjektet nytt nasjonalt tolkeregister er nå i en planleggingsfase. Hensikten med denne fasen er å beskrive behovene tilknyttet nytt register. Derfor har prosjektet i denne fasen innhentet verdifulle innspill fra forskjellige tolkebrukere, formidlere, og tolker. Prosjektet følger Difis prosjektmodell for styring av digitaliseringsprosjekter i offentlige virksomheter, Prosjektveiviseren.

Prosjektlederen Norunn under møte med interessenterOppstart for utvikling av nytt tolkeregister er planlagt i løpet av første halvår 2018. Utviklingen vil vare i to år. Den vil innebære forbedring av tolkeportalen.no, utarbeidelse av grensesnitt mot fagsystemer, videreutvikling av IMDis saksbehandlingsmodul og tolkers side i portalen. IMDi vil også gjennomføre en endringskampanje rettet mot tolker og tolkebrukere. Involvering av tolkebrukere, tolkeformidlere og tolker vil fortsette gjennom hele utviklingsfasen, for å sikre at løsningen utvikles i samsvar med behovene.

Lansering av ny tolkeportal med nytt nasjonalt tolkeregister er planlagt først i begynnelsen av 2020. Prosjektet er avhengig av moderniseringsprosjekter hos andre offentlige etater, og dette påvirker tidspunktet for lansering. Det nye registeret skal for eksempel hente opplysninger fra Folkeregisteret,  og vil samhandle med Politiets nye ID-kortløsning for å kunne utstede tolkekort. Tolkekortet vil være et bevis på tolkens kvalifikasjoner og oppføring i tolkeregisteret.

Sist oppdatert 20.11.2017
Publisert 20.11.2017

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet