Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Tolker-du-i-islandsk-eller-finsk

Tolker du i islandsk eller finsk?

I tråd med nordisk språkkonvensjon, og som nasjonal fagmyndighet for tolking i offentlig sektor, ønsker IMDi å sikre tilgjengeligheten av tolke- og oversettertjenester i de nordiske språkene. I høst tilbyr vi test og kurs til deg som tolker i islandsk eller finsk.

Islandsk og finsk er to av høstens prioriterte språk i ToSPoT, som IMDi arrangerer i forbindelse med kurs i tolkens ansvarsområde (TAO).

Tospråklig sjekk for potensielle tolker (ToSPoT) er en ordforrådstest som tar en stikkprøve av kandidatens ordforråd på norsk og tolkespråket. Testen benyttes som opptaksprøve til kurs i tolkens ansvarsområde (TAO).

Kurs i tolkens ansvarsområde (TAO), er et tre-dagers kurs for personer som ønsker å kvalifisere seg til oppføring i Nasjonalt tolkeregister, men som enda ikke har formelle tolkefaglige kvalifikasjoner som tolkeutdanning. Tilfredsstillende resultater på opptaksprøven ToSPoT er en forutsetning for å få plass på TAO.

Kandidater som har bestått ToSPoT og gjennomført TAO kan søke om oppføring i Nasjonalt tolkeregister i kategori fem. Les mer om de ulike kvalifikasjonskategoriene her.

Frist for påmelding er 1. august 2015.

Les mer om høstens test og kurs og meld deg på her.

Dersom du tolker eller oversetter i islandsk eller finsk uten formell kompetanse, oppfordrer IMDi deg til å formalisere kompetansen ytterligere gjennom utdanning eller autorisasjon.

Les mer om kvalifiseringstiltakene som tilbys i de nordiske språkene her.

 

 

Sist oppdatert 29.06.2015
Publisert 29.06.2015

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Språkprioriteringer til test og kurs høsten 2015

Sjekk om ditt språk er aktuelt for ToSPoT (test) og TAO (kurs) i høsten 2015!

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet