Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > ToSPoT-og-TAO-i-2014

ToSPoT og TAO i 2014

Ønsker du å ta kurs og test i 2014 må du melde din interesse innen 1. august.

IMDI venter stor interesse for både kurs i tolkens ansvarsområde (TAO) og opptaksprøven til kurset, ToSPoT (Tospråklig sjekk for potensielle tolker). For å få plass på TAO må du ha tilfredsstillende resultater på opptaksprøven ToSPoT. Ved gjennomført ToSPoT og TAO kvalifiserer man til oppføring i Nasjonalt tolkeregister på laveste nivå (nivå 5).

Meld din interesse for ToSPoT og TAO innen 1. august
IMDi åpner nå for muligheten til å melde sin interesse for ToSPoT og TAO i 2014. Du kan melde din interesse ved å klikke her. Interesserte må melde seg innen 1. august 2014.

Prioriterte språk annonseres 30. april 2014
IMDi arbeider med å få på plass en kursplan for 2014. Dato, sted og prioriterte språk for ToSPoT og TAO vil annonseres innen 30. april 2014 på Tolkeportalen. Vi gjør oppmerksom på at vi dessverre ikke har mulighet til å tilby ToSPoT og TAO til alle som ønsker det. Vi gjør språkprioriteringer på bakgrunn av tolkebehov i offentlig sektor og interesse fra potensielle tolker. 

Aktuelle kandidater som har meldt sin interesse i de prioriterte språkene, vil kontaktes av IMDi i løpet av august/september 2014.

Ta formell utdanning!
Som nasjonal fagmyndighet for tolking i offentlig sektor er IMDi opptatt av at de som jobber som tolk for offentlige myndigheter har formelle kvalifikasjoner i tolking, herunder enten tolkeutdanning og/eller statsautorisasjon i tolking. Tolkeutdanning arrangeres ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Studiet er landsdekkende og nettbasert, og ved gjennomført studie kvalifiserer man til oppføring i Nasjonalt tolkeregister på nivå 3.  Relevant informasjon om årets studietilbud, språk og søknadsfrister blir forventet annonsert på Tolkeportalen og på høgskolens hjemmesider medio april 2014.

Autorisasjonsprøven i tolking arrangeres også ved Høgskolen i Oslo og Akershus. I år avholdes prøven i tre språk: amharisk-, latvisk-, og polsk-norsk. Oppmeldingsfristen er 28. mars 2014. For mer informasjon om oppmelding og prøven, klikk her. Bestått autorisasjonsprøve gir rett til bevilling som statsautorisert tolk – og oppføring på nivå 2 i Nasjonalt tolkeregister. 

Sist oppdatert 17.01.2014
Publisert 16.01.2014

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet