Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Test--og-kursaktiviteter-i-2015

Test- og kursaktiviteter i 2015

Ønsker du å ta kurs (TAO) og test (ToSPoT) i 2015 må du melde din interesse innen 1. august.

IMDI planlegger årets kurs i tolkens ansvarsområde (TAO) og opptaksprøven til kurset, ToSPoT (Tospråklig sjekk for potensielle tolker). I år vil omfanget av test-tilbudet øke sammenlignet med ifjor, og flere personer vil få mulighet til å ta ToSPoT. Tilfredsstillende resultater på opptaksprøven ToSPoT er en forutsetning for å få plass på TAO. Ved gjennomført ToSPoT og TAO kvalifiserer man til oppføring i Nasjonalt tolkeregister på laveste nivå (kategori 5).

Meld din interesse for ToSPoT og TAO innen 1. august
IMDi åpner nå for muligheten til å melde sin interesse for ToSPoT og TAO i 2015. Du kan melde din interesse ved å klikke her. Interesserte må melde seg innen 1. august 2015.

Prioriterte språk annonseres 30. april 2015
IMDi arbeider med å få på plass en kursplan for 2015. Dato, sted og prioriterte språk for ToSPoT og TAO vil annonseres innen 30. april 2015 på Tolkeportalen. Selv om omfanget av ToSPoT testing skal øke i 2015, gjør vi oppmerksom på at vi dessverre ikke har mulighet til å tilby ToSPoT og TAO til alle som ønsker det. Vi gjør språkprioriteringer på bakgrunn av tolkebehov i offentlig sektor og interesse fra potensielle tolker.

Aktuelle kandidater som har meldt sin interesse i de prioriterte språkene, vil kontaktes av IMDi i løpet av mai-august 2015.

Ta formell utdanning!
Som nasjonal fagmyndighet for tolking i offentlig sektor er IMDi opptatt av at de som jobber som tolk for offentlige myndigheter har formelle kvalifikasjoner i tolking, herunder enten tolkeutdanning og/eller statsautorisasjon i tolking. Tolkeutdanning arrangeres ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Studiet er landsdekkende og nettbasert, og ved gjennomført studie kvalifiserer man til oppføring i Nasjonalt tolkeregister i kategori 3. Relevant informasjon om årets studietilbud, språk og søknadsfrister blir forventet annonsert på Tolkeportalen og på høgskolens hjemmesider innen mai 2015.

Autorisasjonsprøven i tolking arrangeres også ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Informasjon om språk og påmelding blir lagt ut på tolkeportalen og høgskolens hjemmesider i løpet av våren 2015. Bestått autorisasjonsprøve gir rett til bevilling som statsautorisert tolk – og oppføring i kategori 2 i Nasjonalt tolkeregister.

Sist oppdatert 29.06.2015
Publisert 12.01.2015

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet