Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Pabyggingsemner-til-tolkeutdanning1

Påbyggingsemner til tolkeutdanning

Høgskolen i Oslo og Akershus åpner opptak for 2 påbyggingsemner til tolkeutdanning. Søknadsfristen er fortløpende.

HiOA har fremdeles ledige studieplasser for påbygningsemne til tolkeutdanningen "Norsk for tolker (15 sp)" og Tolking i komplekse møter (15 sp). Studiet bygger opp på grunnmodulen Tolking i offentlig sektor (30 sp).

Undervisningen går over ett semester og baserer seg på både samlinger og/eller nettbasertundervisning. Søknadsfristen er frem til studiestart, og alle som søker opptak må ha gjennomført grunnmodulen Tolking i offentlig sektor.

Norsk for tolker
Emnet er en nett- og samlingsbasert videreutdanning i norsk fonetikk, morfologi og syntaks for tolker. Det tilbys som deltidsstudium over ett semester. Emnet norsk for tolker inneholder en kombinasjon av teoretiske og praktiske disipliner og kunnskaps- og ferdighetskomponenter.

Tolking i komplekse møter
Emnet omhandler tolketekniske og relasjonelle problemstillinger ved tolking i møter med flere deltakere (for eksempel i rettsforhandlinger, tverrfaglige møter i helsevesen og barnevern m.m.). Etter å ha fullført emnet skal studenten kunne veksle mellom ulike tolkemetoder (simultantolking, tolking fra skrift til tale, konsekutiv tolking med notater) i møter med flere deltakere og i møter hvor det brukes ulike språklige registre. Emne tolking i komplekse møter erstatter emnet tolking i retts- og nemndsmøter.

For mer informasjon besøk HiOAs nettsider.

Har du allerede gjennomført påbyggingsemner?
Da er det vitkig at du melder dette til nasjonalt tolkeregister. Påbyggingsemner til tolkeutdanning er nå synlig på Tolkeportalen, og vil synliggjøre tolkenes tolkefaglige kompetanse. Står du oppført i nasjonalt tolkeregister og har gjennomført påbyggingemner ved HiOA, kan du melde dette ved å sende en kopi av din karakterutskrift via e-post til ntreg@tolkeportalen.no.

Sist oppdatert 17.03.2015
Publisert 17.03.2015

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet