Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Ny-testrunde-nye-sprak

Ny runde med Tospråktesten, nye språk

Jobber du eller ønsker du å jobbe som tolk i karen, persisk, samiske språk, somali, sorani, spansk eller tigrinja? Nå får du mulighet til å ta Tospråktesten i disse språkene! Søknadsfrist: 14. august 2017

Tospråktesten er en muntlig prøve. HiOA tilbyr testing tre ganger i året mellom norsk og ulike tolkespråk. Prøvene gjennomføres med prøvenemnd i Oslo, og kandidatene kan velge mellom frammøtesteder i alle landets regioner. Da holdes prøven på skjerm ved videokonferanse.

Tospråktesten har samme form som opptaksprøven til HiOA-studiet Tolking i offentlig sektor. Tospråktesten prøver kandidatens språkforståelse, muntlige uttrykksevne, uttale, grammatikk, språkføring og evne til å lytte og gjengi på begge språkene.

Testkandidatene må betale en egenandel på 500 kroner, og dokumentere norskkunnskaper tilsvarende kravet til generell studiekompetanse. Hvis kandidaten ikke fyller norskkravet, bør man melde seg opp til Test i norsk - høyere nivå (Folkeuniversitetet) eller Norskprøve (Kompetanse Norge) i påvente av tilbud om test i sitt tolkespråk.

Følgende språk får tilbud om Tospråktesten i september 2017

  • karen
  • persisk
  • samiske språk
  • somali
  • sorani
  • spansk
  • tigrinja

Søknadsfrist: 14. august 2017

Kandidater som får tilfredsstillende resultat på Tospråktesten, vil få tilbud om å delta på innføringskurset  Tolkens ansvarsområde (TAO).Tilfredsstillende resultat og gjennomført kurs er grunnlag for å søke om oppføring i Nasjonalt tolkeregister kategori 5.

Kurset er gratis og arrangeres av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet. Ved tilstrekkelig antall deltakere kan kurset arrangeres i andre byer enn Oslo. Det er ingen kursavgift.

Høsten 2017 blir det arrangert tre kurs, alle i Oslo. Foreløpige datoer er:
- 1.-3. september
- 13.-15. oktober
- 15.-17. desember 

Mer informasjon om Tospråktesten finner du på HiOAs hjemmesider eller ved å sende en e-post til tospraktesten@hioa.no

Sist oppdatert 05.07.2017
Publisert 05.07.2017

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet