Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Kvalifisering-til-Nasjonalt-tolkeregister-niva-5

Kvalifisering til Nasjonalt tolkeregister (nivå 5)

Det vil bli avholdt kurs i tolkens ansvaresområde (TAO) og tospråklig sjekk for potensielle tolker (ToSPoT) i 2011, men datoene er ennå ikke bestemt.

Integrerings og -mangfoldsdirektoratet (IMDi) er nasjonal fagmyndighet for tolking i offentlig sektor og arbeider for å øke tolkingens kvalitet i offentlig sektor.
 
IMDi drifter Nasjonalt tolkeregister og i den forbindelse tilbyr direktoratet TAO-kurs og ToSPoT for personer som ikke har gjennomført tolkeutdanningen eller statsautorisasjon i tolking. Med tilfredsstillende resultater på ToSPoT og gjennomført kurs er man kvalifisert til oppføring i Nasjonalt tolkeregister på nivå 5.
 
Opptaksprøve til kurset er tospråklig sjekk for potensielle tolker (ToSPoT), og de som tidligere ikke har avlagt testen vil få tilbud om det. Opptaksprøven blir arrangert ca 4-6 uker før hvert kurs.
 
Søkere vil bli prioritert i forhold til samfunnets behov for tolker i ulike språk. Dersom det blir aktuelt å avholde test og kurs i ditt tolkespråk vil IMDi kontakte deg. IMDi vil i utgangspunkt tilby kurs i 3 ulike byer. Om det blir kurs i din by eller region avhenger av at det er nok deltakere (minimum 12 personer). Hvis det ikke blir nok deltaker til kurs i din by, vil du få tilbud om kurs i en annen by.
 
Følg med på Tolkeportalen.no for mer informasjon og datoer for kursene.
 
 
TAO-kurs
Tolkens ansvarsområde gir deltakerne en innføring i tolkens ansvarsområde og grensene for dette, med fokus på forholdet mellom tolking og rettssikkerhet. Kurset veksler mellom forelesninger, gruppearbeid og praktiske øvelser.
 
Kurset går fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag og er gratis.
 
 

Sist oppdatert 17.03.2011
Publisert 10.09.2010

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet