Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Kurs-og-test-host-2013

Kurs og test høsten 2013

Er tolkespråket ditt prioritert i årets opptak til tolkeutdanning? Hvis ikke, så kan du melde din interesse til kurs i tolkens ansvarsområde.

Påmelding til kurs i tolkens ansvarsområde (TAO) og tospråklig sjekk for potensielle tolker (ToSPoT) er nå åpen. Datoene og lokalene er ennå ikke bestemt og vi vil ta i mot påmeldinger i alle språk hvor det finnes test, bortsett fra de som er prioritert i årets opptak for tolkeutdanning. Se prioriterte språk ved Høgskolen i Oslo og Akershus her.

Interesse fra potensielle tolker og språkbehov i offentlig sektor vil avgjøre om kurset arrangeres i Oslo eller i en annen by. Test og kurs planlegges avholdt i løpet av høsten i år. Du kan melde din interesse ved å fylle ut vårt påmeldingsskjema som du finner ved å klikke her.

For å få plass på kurs må du ha tilfredsstillende resultater på opptaksprøven ToSPoT. Personer som ikke allerede har avlagt ToSPoT, vil få tilbud om å gjøre det.  Aktuelle kandidater vil bli kontaktet av IMDi.

Som nasjonal fagmyndighet på tolking i offentlig sektor er IMDi opptatt av at de som jobber som tolk for offentlige myndigheter har dokumenterte kvalifikasjoner i tolking, herunder enten tolkeutdanning og/eller autorisasjonsprøven i tolking.Tolkeutdanning og autorisasjonsprøven i tolking arrangeres ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Relevant informasjon om studietilbud, språk og søknadsfrister blir i god tid annonsert på Tolkeportalen.

Sist oppdatert 17.04.2013
Publisert 17.04.2013

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet