Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Kurs-i-tolkens-ansvarsomrade-2012

Kurs i tolkens ansvarsområde 2012

IMDi holder to kurs i Tolkens ansvarsområde i 2012, et i Trondheim og et i Oslo.

Det første kurset blir holdt i Trondheim 16-18 mars. Kurset er forbehold personer som bor i Midt Norge. For å få plass på kurset må du ha tilfredsstillende resultater på opptaksprøven ToSPoT. Personer som har registrert seg via det elektroniske påmeldingsskjemaet på Tolkeportalen og som ikke allerede har avlagt ToSPoT, vil få tilbud om å gjøre det. Opptaksprøven blir holdt i Trondheim i uke 5. Aktuelle kandidater vil bli kontaktet av IMDi.

Neste kurs holdes i Oslo høsten 2012. Dato for kurset, søknadsfrist og prioriterte språk blir annonsert på Tolkeportalen så snart det er klart.

Som nasjonal fagmyndighet på tolking i offentlig sektor er IMDi opptatt av at de som jobber som tolk for offentlige myndigheter har dokumenterte kvalifikasjoner i tolking, herunder enten tolkeutdanning og/eller autorisasjonsprøven i tolking. Tolkeutdanning gis ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), og autorisasjonsprøven administreres av Universitetet i Oslo (UiO). Relevant informasjon om studietilbud, språk og søknadsfrister blir i god tid annonsert på Tolkeportalen.

Sist oppdatert 19.01.2012
Publisert 19.01.2012

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet