Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Kunngjoring-av-statsautorisasjonsprove-2015

Kunngjøring av statsautorisasjonsprøve 2015

Personer som tolker i litauisk, thai og nederlandsk får tilbud om autorisasjonsprøven i år.

Personer som tolker eller som ønsker å jobbe som tolk i offentlig sektor i litauisk, nederlandsk eller thai får muligheten til å ta autorisasjonsprøven i tolking i 2015. Autorisasjonsprøven blir arrangert for andre gang på litauisk, mens nederlandsk og thai får muligheten til å ta prøven for aller første gang. Det er Høgskolen i Oslo og Akershus som arrangerer prøven.

Autorisasjonsprøven er en omfattende kunnskaps- og ferdighetsprøve i tolking. Selv om det ikke stilles særskilte krav til utdanning eller praksis som tolk for å melde seg opp til autorisasjonsprøven, må kandidatene regne med at det vil bli krevd meget gode allmennspråklige ferdigheter i begge tolkespråk, god kjennskap til relevant fagterminologi, gode tolkeferdigheter og innsikt i aktuelle tolkefaglige problemstillinger for å bestå prøven.

Bestått autorisasjonsprøve tilsvarer nivå 2 i Nasjonalt tolkeregister. For å nå høyeste nivå kreves en kombinasjon av statsautorisasjon og tolkeutdanning.

Den skriftlige delen av prøven vil etter planen finne sted i fredag 17. april fra kl. 9 til kl. 13. Kandidater som tilfredsstiller kravene på den skriftlige delen, vil bli innkalt til den muntlige delen. Tid og sted for den muntlige prøven annonseres senere. Personer som består både skriftlige og muntlige delen av autorisasjonsprøven, vil kunne søke Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) om bevilling som statsautorisert tolk.

Det er foreløpig ikke mulig å melde seg opp til autorisasjonsprøven via internett. Personer som ønsker å gå opp til autorisasjonsprøven, må melde seg ved å laste ned oppmeldingsskjemaet (som du finner nedenfor), fylle det ut og sende det utfylte skjemaet elektronisk som vedlegg til tolkautprove@hioa.no. Frist for oppmelding til autorisasjonsprøven er 15. mars 2015.

Det er en påmeldingsavgift på kr. 1600,-for å gå opp til autorisasjonsprøven. Påmeldingsavgiften må være betalt før kandidaten kan avlegge den skriftlige delen av prøven.

Mer informasjon om prøven kan du finne på HiOAs nettside.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Tolkeautorisasjonsprosjekt ved å sende en e-post til tolkautprove@hioa.no eller ved å ringe Vesna Engan på telefon 67 23 70 62 eller Knut Jahnsen på 67 23 72 89.

Sist oppdatert 22.01.2015
Publisert 22.01.2015

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet