Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > IMDis-veileder-for-kjop-av-tolketjenester

IMDis veileder for kjøp av tolketjenester

IMDi har utarbeidet en egen veileder som skal hjelpe offentlige etater i å definere kvalitetskrav ved kjøp av tolketjenester. Last ned veilederen her.

Ved språkbarrierer vil kvaliteten på tjenesten du selv utfører, avhenge av kvaliteten på tolkingen.
 
For deg som tolkebruker kan det imidlertid være vanskelig å bedømme tolkingens kvalitet. Derfor er det viktig at man vet hvilke krav man skal stille til tjenesten før den bestilles. IMDi har utarbeidet en egen veileder som skal hjelpe offentlige etater i å definere kvalitetskrav ved kjøp av tolketjenester.
 
Erfaring som tolk er i seg selv ingen garanti for at man innehar de ferdighetene som tolkeoppgaven krever. Når man skal kjøpe tolketjenester er det viktig at man stiller krav om dokumenterte ferdigheter i tolking. Ved hjelp av Nasjonalt tolkeregister kan man sikre at tolkefaglige kvalifikasjoner vurderes ut fra samme kriterier.
 
Veilederen kan brukes som utgangspunkt for å lage egne rutiner for kvalitetssikring, bestilling og betaling av tolketjenester. Den inneholder også informasjon om hva den enkelte institusjon kan gjøre for å tilrettelegge for god tolking.
 
 
Vedlegg:
Veileder for kjøp av tolketjenester og bruk av Nasjonalt tolkeregister finner du her.

Sist oppdatert 31.01.2011
Publisert 30.06.2008

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet