Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Har-du-tatt-tolkeutdanning

Har du tatt tolkeutdanning?

I 2008 har i overkant av 150 personer fullført den nettbasert tolkeutdanning ved Høgskolen i Oslo (HiO).

De fleste av disse sto allerede oppført i Nasjonalt tolkeregister og ble oppgradert til kategori 3: tolk med tolkeutdanning eller kategori 1: tolk med statsautorisasjon og tolkeutdanning.

Samtidig ser vi at det fremdeles er personer med fullført tolkeutdanning fra HiO som ennå ikke har søkt om oppføring i registeret. Vi minner om at ingen uteksaminerte studenter vil bli registrert automatisk. Det er derfor nødvendig at personer med fullført tolkeutdanning fyller ut og sender inn søknadsskjema for oppføring i Nasjonal tolkeregister. Skjemaet finner man både elektronisk og i papirversjon.

Studenter som allerede står oppført i Nasjonalt tolkeregister og som ennå ikke har meldt om fullført tolkeutdanning, bes om å gjøre dette snarligst mulig. Dette kan gjøres enten ved å kontakte Leonardo Doria de Souza på 24 16 88 00, eller ved å sende en e-post til ntreg@tolkeportalen.no.

Personer som tidligere har fullført tolkeutdanning ved andre læresteder og som jobber som tolk, oppfordres også om å søke om oppføring i Nasjonalt tolkeregister.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) er nasjonal fagmyndighet for tolking i offentlig sektor, og arbeider for at tolking av god kvalitet skal være tilgjengelig for hele den norske offentlig sektoren. Ved behov for tolk anbefaler IMDi at den best kvalifiserte tolk blir brukt.

Sist oppdatert 31.01.2011
Publisert 09.06.2009

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet