Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Ekstraordinart-opptak-til-tolkeutdanningen

Ekstraordinært opptak til tolkeutdanningen

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) åpner for ekstraordinært opptak til tolkeutdanningen i arabisk, dari, nord-kurdisk/kurmanji og pashto. Søknadsfristen er 1. desember.

På grunn av flyktningsituasjonen er det nå stort behov for å utdanne flere tolker innen følgende språk: arabisk, dari, nord-kurdisk/kurmanji og pashto. Høgskolen i Oslo og Akershus åpner derfor nå for ekstraordinært opptak til disse språkene.

Grunnmodulen ”Tolking i offentlig sektor” (30 sp) er et nettbasert deltidsstudium med helgesamlinger. Studiet gir en innføring i tolkens ansvarsområde, samt i tekniske metodevalg med særlig vekt på konsekutivtolking av dialoger innenfor rammen av fremmøtetolking i norsk offentlig sektor. Det gis ikke språkundervisning, og det forutsettes at studenter har gode språkferdigheter i norsk og tolkespråket før de begynner på emnet. Du kan lese mer om innholdet i tolkeutdanningen her og på tolkeutdanningens hjemmesider.

Bestått eksamen i tolking i offentlig sektor kvalifiserer for oppføring i Nasjonalt tolkeregister kategori 3 (tolk med tolkeutdanning), og til å søke på påbygningsemner i tolking.

For å søke om opptak til tolkeutdanningen må du ha studiekompetanse eller godkjent realkompetanse. I tillegg må du bestå en muntlig tospråklig opptaksprøve. Opptaksprøvene vil bli gjennomført i uke 51 i 2015 og uke 1 og 2 i 2016 og du kan lese mer om opptaksprøven her.

Søknadsfristen er 1. desember. Mer informasjon og søknadsskjemaer finner du her.

 

Sist oppdatert 06.11.2015
Publisert 06.11.2015

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet