Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Autorisasjonsproven-i-tamilsk---norsk-tolking-2012

Autorisasjonsprøve i tamil-norsk tolking 2012

Universitetet i Oslo tilbyr i 2012 autorisasjonsprøve i tamil-norsk tolking

Den skriftlige delen av prøven vil bli avholdt den 7. mai 2012. Kandidater som tilfredsstiller kravene på den skriftlige delen, vil bli innkalt til den muntlige delen i løpet av høsten 2012. Personer som består både den skriftlige og muntlige delen av autorisasjonsprøven, vil kunne søke Integrerings- og mangfoldsdirektoratet om bevilling som statsautorisert tolk.

Autorisasjonsprøven er en omfattende kunnskaps- og ferdighetsprøve i tolking. Selv om det ikke stilles særskilte krav til utdanning eller praksis som tolk for å melde seg opp til autorisasjonsprøven, må kandidatene regne med at det vil bli krevd meget gode allmennspråklige ferdigheter i begge tolkespråk, god kjennskap til relevant fagterminologi, gode tolkeferdigheter og innsikt i aktuelle tolkefaglige problemstillinger for å bestå prøven.

Bestått autorisasjonsprøve tilsvarer nivå 2 i Nasjonalt tolkeregister. For å nå høyeste nivå kreves en kombinasjon av statsautorisasjon og tolkeutdanning.  

Frist for oppmelding til autorisasjonsprøven i tamil-norsk er 16. april 2012

Eventuelle spørsmål kan rettes til Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved Diane Mortensen, tlf 22 85 44 89/ e-post d.e.mortensen@iln.uio.no eller Gunnar Geirhovd, tlf 22 85 67 81/ e-post gunnar.geirhovd@iln.uio.no

Du kan lese mer om prøven, og laste ned informasjonshefte for kandidater her

Sist oppdatert 17.02.2012
Publisert 21.02.2012

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet