Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Autorisasjonsprove-i-tolking-pa-finsk-fransk-og-tyrkisk1

Autorisasjonsprøve i tolking på pashto og spansk

Høgskolen i Oslo og Akershus kunngjør statsautorisasjonsprøve i 2 språk. Påmeldingsfristen er 26. februar 2017.

Personer som tolker eller som ønsker å jobbe som tolk i offentlig sektor i pashto-norsk eller spansk-norsk får nå muligheten til å ta autorisasjonsprøven i tolking. Det er Høgskolen i Oslo og Akershus som arrangerer prøven.

Hva er autorisasjonsprøven, og hvem er den for?
Autorisasjonsprøven er en omfattende kunnskaps- og ferdighetsprøve i tolking for erfarne tolker. Prøven er delt i en skriftlig og en muntlig prøve. Skriftlig prøve er en utsilingsprøve, mens den muntlige prøven er den egentlige autorisasjonsprøven. Du må oppnå minst 75 prosent på den skriftlige prøven for å gå videre til muntlig prøve. Muntlig prøve blir vanligvis holdt i semesteret etter den skriftlige prøven.

Det stilles ingen spesifikke krav til utdanning eller praksis for å melde seg til prøven, men for å bestå prøven kreves det meget gode allmennspråklige ferdigheter i begge tolkespråk, god kjennskap til relevant fagterminologi, samt gode tolkeferdigheter og innsikt i aktuelle tolkefaglige problemstillinger. Du kan finne eksempler for prøven, i tillegg til nyttige informasjon for å forberede deg til prøven på denne siden.

Hvis du består alle deler av prøven kan du søke Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) om bevilling som statsautorisert tolk og oppføring i kategori 2 i Nasjonalt tolkeregister. For å nå kategori 1 kreves det en kombinasjon av statsautorisasjon og tolkeutdanning.

Tid og sted 
Skriftlig: fredag 24. mars 2017, kl. 12 – 16, Storsalen, Staffeldts gate 4, 0166 Oslo.
Muntlig: høsten 2017. Tid og sted annonseres etter skriftlig prøve.

Påmelding
Det er en påmeldingsavgift på kr. 2500,- for å gå opp til autorisasjonsprøven. Faktura blir sendt til alle påmeldte når fristen for påmelding er gått ut og må betales før man kan gå opp til den skriftlige prøven. Påmeldingen skjer elektronisk via denne siden.

Påmeldingsfristen er 26. februar 2017.
Mer informasjon om prøven og materiell for å kunne forberede deg finner du på autorisasjonsprøvens hjemmeside. 

Dersom du har ytterligere spørsmål kan du sende en e-post til tolkautprove@hioa.noeller ringe Vesna Engan på telefon 67 23 70 62 eller Knut Jahnsen på 67 23 72 89.

Sist oppdatert 15.12.2016
Publisert 15.12.2016

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet