Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Autorisasjonsprove-i-dari--portugisisk--og-rumensk-norsk

Autorisasjonsprøve i dari-, portugisisk- og rumensk-norsk

Høgskolen i Oslo og Akershus tilbyr høsten 2013 autorisasjonsprøve i dari-, portugisisk- og rumensk-norsk

Autorisasjonsprøven er en omfattende kunnskaps- og ferdighetsprøve i tolking. Selv om det ikke stilles særskilte krav til utdanning eller praksis som tolk for å melde seg opp til autorisasjonsprøven, må kandidatene regne med at det vil bli krevd meget gode allmennspråklige ferdigheter i begge tolkespråk, god kjennskap til relevant fagterminologi, gode tolkeferdigheter og innsikt i aktuelle tolkefaglige problemstillinger for å bestå prøven.

Bestått autorisasjonsprøve tilsvarer nivå 2 i Nasjonalt tolkeregister. For å nå høyeste nivå kreves en kombinasjon av statsautorisasjon og tolkeutdanning.  

Den skriftlige delen av prøven vil etter planen finne sted i andre halvdel av oktober 2013. Nøyaktig dato og klokkeslett for skriftlig prøve vil bli kunngjort i august d.å. Kandidater som tilfredsstiller kravene på den skriftlige delen, vil bli innkalt til den muntlige delen i perioden mars-mai 2014. Personer som består både skriftlige og muntlige delen av autorisasjonsprøven, vil kunne søke Integrerings- og mangfoldsdirektoratet om bevilling som statsautorisert tolk.

Det er foreløpig ikke mulig å melde seg opp til autorisasjonsprøven via internett. Personer som ønsker å gå opp til autorisasjonsprøven, må melde seg ved å laste ned oppmeldingsskjemaet (som du finner nedenfor), fylle det ut og sende det utfylte skjemaet elektronisk som vedlegg til tolkautprove@hioa.no. Frist for oppmelding til autorisasjonsprøven er mandag 30. september 2013.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Tolkeautorisasjonsprosjekt ved å sende en e-post til tolkautprove@hioa.no eller ved å ringe Diane Mortensen, tlf 67 23 70 56 eller Vesna Engan på telefon 67 23 70 62.

Du kan lese mer om prøven her.

Sist oppdatert 10.07.2013
Publisert 10.07.2013

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet