Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Autorisasjonsprove-i-bosnisk-kroatisk-og-serbisk-norsk

Autorisasjonsprøve i bosnisk, kroatisk og serbisk-norsk

Høgskolen i Oslo og Akershus tilbyr i 2013 autorisasjonsprøve i bosnisk, kroatisk, serbisk-norsk tolking

Den skriftlige delen av prøven vil bli avholdt den 15. mai 2013. Kandidater som tilfredsstiller kravene på den skriftlige delen, vil bli innkalt til den muntlige delen i oktober/november d.å. Personer som består både den skriftlige og muntlige delen av autorisasjonsprøven, vil kunne søke Integrerings- og mangfoldsdirektoratet om bevilling som statsautorisert tolk.

Autorisasjonsprøven er en omfattende kunnskaps- og ferdighetsprøve i tolking. Selv om det ikke stilles særskilte krav til utdanning eller praksis som tolk for å melde seg opp til autorisasjonsprøven, må kandidatene regne med at det vil bli krevd meget gode allmennspråklige ferdigheter i begge tolkespråk, god kjennskap til relevant fagterminologi, gode tolkeferdigheter og innsikt i aktuelle tolkefaglige problemstillinger for å bestå prøven.

Bestått autorisasjonsprøve tilsvarer nivå 2 i Nasjonalt tolkeregister. For å nå høyeste nivå kreves en kombinasjon av statsautorisasjon og tolkeutdanning.  

Frist for oppmelding til autorisasjonsprøven i bosnisk, kroatisk, serbisk-norsk er 22. april 2013.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Tolkeautorisasjonsprosjekt ved å sende en e-post til tolkautprove@hioa.no eller ved å ringe Diane Mortensen, tlf 67 23 70 56 eller Vesna Engan på telefon 67 23 70 62.

Du kan lese mer om prøven her.

Sist oppdatert 02.04.2013
Publisert 02.04.2013

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet