Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Autorisasjonsprove-i-albansk--engelsk--somali--og-urdu-norsk

Autorisasjonsprøve i albansk-, engelsk-, somali-, og urdu-norsk

Høsten 2011 tilbys det autorisasjonsprøve i tolking i 4 språk. Oppmeldingsfristen er 15. oktober 2011.

Den skriftlige delen av autorisasjonsprøven i ovennevnte språk vil finne sted tirsdag 29.  november 2011 kl. 12-17. Kandidater som tilfredsstiller kravene på den skriftlige delen, vil bli innkalt til den muntlige delen i perioden mars-juni 2012. Personer som består begge deler av autorisasjonsprøven, vil kunne søke Integrerings- og mangfoldsdirektoratet om tolkebevilling.

Autorisasjonsprøven er en omfattende kunnskaps- og ferdighetsprøve i tolking. Selv om det ikke stilles særskilte krav til utdanning eller praksis som tolk for å melde seg opp til autorisasjonsprøven, må kandidatene regne med at det vil bli krevd meget gode allmennspråklige ferdigheter i begge tolkespråk, god kjennskap til relevant fagterminologi, gode tolkeferdigheter og innsikt i aktuelle tolkefaglige problemstillinger for å bestå prøven.

For å melde deg opp til prøven, må du fylle ut skjemaet som er tilgjengelig på http://www.hf.uio.no/iln/studier/programmer/tolkeautorisasjon/autorisasjon-tid-h2011.pdf. Det er en påmeldingsavgift på kr. 1000,-.

Mer informasjon om autorisasjonsprøven kan du få ved å besøke UiOs sider på http://www.hf.uio.no/iln/studier/programmer/tolkeautorisasjon/. Eventuelle spørsmål om autorisasjonsprøven kan stilles til Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved Diane Mortensen, tlf. 22 85 44 89 / e-post: d.e.mortensen@iln.uio.no eller Hilde Rønning, tlf. 22 85 67 81 / e-post: hilde.ronning@iln.uio.no.

Klikk her for å lese kunngjøringsbrev til autorisasjonsprøven.

Sist oppdatert 12.09.2011
Publisert 12.09.2011

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet