Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Arkiv > Tolkeutdanning-2007

Tolkeutdanning 2007

Høgskolen i Oslo er ferdig med første runde opptaksprøver til tolkeutdanningen.

Det er mottatt over 450 søknader om tolkeutdanning på 55 språk.
 
Skriftlige opptaksprøver er nå gjennomført på 12 språk, og når resultatene av disse foreligger vil søkere som fremdeles er aktuelle få tilbud om muntlig opptaksprøve i siste halvdel av august. I månedsskiftet august/september regner HiO med å kunne sende ut tilbud om studieplass til 60-80 studenter i 12 språk.
 
De første studenter på tolkeutdanningen begynner 12. oktober og det vil være 5 tre-dagers samlinger frem til sommeren, med eksamen i juni 2008.
På grunn av den store interessen for tolkeutdanning har Høgskolen bestemt at neste kull begynner i mars 2008 og har avsluttende eksamen i desember 2008. Deretter vil det være studiestart en gang i året i januar hvert år fra og med januar 2009.
 
- Vi er svært imponert over søkermassen. De fleste søkerne har høy utdanning og lang arbeidserfaring, og resultatene fra de skriftlige opptaksprøvene var bedre enn forventet. Det er gledelig at så mange høyt kompetente personer har søkt, og vi gleder oss til å kunne tilby et utfordrende og lærerikt studium til alle våre nye studenter, sier Hilde Fiva ved Høgskolen i Oslo.
 
I 2008 håper høgskolen å kunne tilby tolkeutdanning på 15-20 språk. Utdanningstilbudet kunngjøres tidlig på høsten 2007, og søknadsfrist vil bli i oktober.

Sist oppdatert 07.02.2011
Publisert 13.07.2007

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet