Genveje

Hopp til hoved navigasjon
Hopp til søk
Hopp til hovedinnhold

Hovedinnhold

Hjem > no > Nyheter > Arkiv > Kurs-i-tolkens-ansvarsomrade-2007

Kurs i tolkens ansvarsområde 2007

IMDis tilbud om kurs i Tolkens ansvarsområde fortsetter i 2007. Meld deg nå for kursene til høst!

Kurset tilbys alle som vil stå i Nasjonalt tolkeregister, men ikke har fullført tolkeutdanning eller statsautorisasjon.  For å komme med kurset må du ha klart ordforrådstesten ToSPoT i ditt tolkespråk.
 
 
Integrerings- og mangfoldsdirektoratet oppfordrer alle praktiserende tolker uten utdanning og statsautorisasjon om å melde seg på kurset i Tolkens ansvarsområde.  Følg med på www.tolkeportalen.no for oppdatering av datoer og steder for nye kurs.
 
Det vil være aktuelt med kurs i Oslo, Kristiansand, Trondheim, Bodø, Tromsø og andre byer avhengig av etterspørselen.
 
Grunnet stor etterspørsel vil det være aktuelt å prioritere valg av kandidatene, i forhold til språkdekning og – behov regionalt.
 
Du kan melde din interesse ved å fylle ut elektronisk påmeldingsskjema som du finner her.
 
 
Opptaksprøve til kurset er ordforrådstesten ToSPoT (Tospråklig sjekk for potensielle tolker).  Aktuelle kandidater som ikke er testet tidligere, vil få tilbud om testing.  Testen foreligger nå i 60 språk.  Vi ber deg registrere det på påmeldingsskjemaet, hvis ditt tolkespråk enda ikke står på listen over språk hvor testen er tilgjengelig.
 
Om kurset
 
Tolkens ansvarsområde er et tredagers kurs som gir deltakerne en innføring i tolkens ansvarsområde og grensene for dette, med fokus på forholdet mellom tolking og rettssikkerhet.  Kurset veksler mellom forelesninger, gruppearbeid og praktiske øvelser.

Kurset går fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag.  I Oslo-området vil det også være aktuelt med kurs på ukedager.
 
Ved å fullføre kurset kan du registrere deg i Nasjonalt tolkeregister (kategori 5).
 

Sist oppdatert 07.02.2011
Publisert 14.03.2007

Tips en venn om denne saken

Benytt dette skjema til å tippe en venn om saken på denne side

Relatert innhold

Utarbeidet og driftet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet